Dag 4, Bangkok
Nu 22.14 uur.....
We hebben vandaag weer van alles beleefd. Van onwijs mooie gebouwen tot nare gevoelens in de onderbuik.
Opnieuw een dag in Bangkok. Vanmorgen ging de wekker om 08.00 uur en had ik veel moeite om er uit te komen. Op 1 of andere manier heb ik het ritme nog niet te pakken. Wel heerlijk vroeg (althans voor ons, 09.00 uur) ontbeten met vers fruit en yoghurt, lekkere broodjes en verse sapjes. Na het ontbijt onze echte tickets voor de nachttrein naar Chiang Mai opgehaald. Daarna op weg naar een marktje waar we een boek voor Jo gingen kopen. Een boek over Thailand en het liefst in het Engels natuurlijk. Na een lange poos zoeken hebben we het opgegeven.
Met de tuktuk naar de grote rivier de Chao Phraya. Och och we hebben niet een prijs afgesproken. Dus het kostte ons 50 Bath. Wel een hele ervaring om in zo'n autootje/motorachtig ding te zitten. En je moet gewoon je spullen enorm goed vasthouden, want het gaat echt alle kanten op. En hard jonge.....
De Chao Phraya gingen we over met de public boot tot Chinatown. Bijzonder mooie gebouwen naast krotten van huisjes waar de was buiten hing. Arm en rijk staat haaks naast elkaar. Het is raar maar waar. Met de public boot is een belevenis op zich. Je koopt kaartjes die niets kosten en je gaat vrij snel over het water naar de plaats van bestemming. Voordat er aangelegd wordt fluit de 'matroos' met een schel fluitje heel hard. En elke keer wordt er ontzettend kort aangelegd en dan heb je een paar seconden de tijd om op of afte stappen.
Eenmaal aangekomen in Chinatown gingen we lopend de straten door. Eerst kijk je helemaal vol verbazing rond. Zoveel mensen, zoveel kraampjes, zoveel spulletjes, chaos....Na een poosje kwam het helemaal op me af. En helemaal toen een man door de luidsprekers en boxen ging praten/schreeuwen. Ik schrok me wild en vroeg me erg af wat er aan de hand was. Mijn hartje ging tekeer, vreselijk geschrokken en bang. We keken elkaar ook aan en we zeiden we moeten hier weg en zo snel mogelijk. De eerste de beste taxi hielden we aan en vroegen hem ons naar het grote paleis te brengen. Het raampje ging meteen dicht en hij vertrok zonder ons. Ook dit gaf ons geen goed gevoel. Dan eerst maar een kop koffie ergens drinken om even rustig te worden.
Het eerste en beste restaurant wat we tegenkwamen zijn we binnen gegaan om er eentje te drinken. Ook daar werden we als aapjes bekeken. Eerst 2 mensen van de bediening en er kwamen steeds meer. Op het laatst stonden er gewoon 6 mensen ons te bekijken. Help we gaan.
Na een vriendelijke lach en hand wilde de eerste beste tuktuk ons wel naar het grote paleis brengen en hoe.... Racen met dat ding. Net of zijn leven ervan af hing zo hard. Wij maar blijven lachen natuurlijk. Maar och och och....wat hard. Zoef, zoef.....wij op naar Grand Palace. Overal tussendoor, toeteren, remmen...met andere woorden goed vasthouden en hopen dat we veilig aan zouden komen. En gelukkig zit ik achter de computer en is dat gelukt!!
Het Grand Palace was prachtig. Niet te beschrijven zo groot, mooi en indrukwekkend. Dit is heel moeilijk om te beschrijven. Prachtige beelden, mozaieken, gebouwen, architectuur, tempel, boeddha's etc. De foto's komen later. Echt prachtig. Het enige nadeel was de kleding: lange broek, lange mouwen shirt. Maar echt meer dan de moeite waard!!!!
Na een heerlijke wandeling terug naar ons hostel hebben we gezwommen en daarna als roosjes geslapen. Na ons schoonheidsslaapje zijn we nog even de stad in geweest om te shoppen voor een boek voor Jo. Die hebben we gevonden en jawel gewoon in het Nederlands. Slippers en mooie shirtjes zijn nu ook van ons. Na het Thaise eten was ons goed smaakte zijn we voor ons 'huiswaarts' gegaan en gaan we ons bedje in.
Morgen gaat om 06.00 uur de wekkerom met Co te gaan fietsen door Bangkok. We hebben er zin in. Nu onze tassen alvast inpakken voor morgen zodat we na het fietsen lekker bij het zwembad kunnen relaxen en daarna de nachttrein naar Chiang Mai te gaan nemen.
Voor nu veel liefs en een dikke knuf
Wauw! Wat een avontuur! Ik voel helemaal die reiskriebels. Wat fijn dat je een reisverhaal maakt!
Welkom in de wondere wereld van het reizen :D
Hier heeft Ajax 1-1 gespeeld en ben ik met mijn ouders wat gaan orienteren op auto's... :D
Ben je weer even bij ;)
Njoy!
x
"Na het bezoek aan het grote paleis hebben we heerlijk gegeten en wat gedronken. En natuurlijk onze warme kleren uit gedaan. Want ja het is zomer en 40 graden. En wij liepen daar in lange broek????? Heel apart. Maar op deze manier krijg je wel respect."
Of je bent gewoon dom...
Verder een indrukwekkend verhaal, allemaal moiie plekken bezogt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Doet me echt goed je had het er al zo lang over en nu is het zover. Ik hoop nog meer van je verhalen te lezen.
Liefs José
(Uit ons koude kikkerlandje)
Heeej meis,
Weer een mooi verhaal en belevenissen. Dus de tuktuk's gaan errug hard? Haha... Heel veel plezier alvast voor de nachttrein...kus